Cursusweekend digitale fotografie

In samenwerking met Hoeve Espewey in Hombourg (België) biedt Huibert van der Meer u nu een fantastische mogelijkheid om uw fotografische vaardigheden te verbeteren. In deze weekend training in de mooie Belgische Ardennen kunt u uw hart ophalen door de meest mooie plaatjes te schieten.

Vrijdag om 5 uur verwelkomen wij u op de hoeve en heeft u tijd uw spullen op uw kamer te zetten waarna we kennismaken en wat gaan eten. Daarna nemen we het programma van het weekend door om alvast in de sfeer te komen.

Zaterdag beginnen we natuurlijk met een heerlijk ontbijt voordat we gaan beginnen met de uitleg hoe we moeten communiceren met ons model, heel belangrijk om de beelden het gevoel mee te geven. Vervolgens gaan we kennis maken met de lichtopstelling in de studioruimte, we gaan kijken hoe we omgaan met zowel studio- als bestaand licht. Hierna gaan we lunchen om alles even in ons op te nemen om vervolgens onze eerste opnamen te maken van het model en begeleid ik u om de beelden naar een hoger niveau te tillen.

In het tweede gedeelte gaan we met zijn allen naar buiten om de mooie omgeving van Hoeve Espewey vast te leggen. Ook hier kijken we naar compositie, licht en instellingen om met de hulp van Huibert een nieuwe kijk op fotografie te krijgen.

Tijd voor de innerlijke mens; we kunnen van ons diner genieten op de hoeve zelf, of we kunnen er voor kiezen om in een van de talloze restaurants in de nabije omgeving te gaan eten.

In de avondsessie gaan we elkaars beelden bekijken en voorzien van
kritiek. Kritiek geven op een foto is minder gemakkelijk dan het lijkt. We leren waar we naar moeten kijken bij het beoordelen van werk, van anderen maar ook het werk van onszelf. Hierna hebben we tijd voor onszelf alvorens we gaan slapen.

Zondag gaan we na het ontbijt kijken hoe we onze beelden digitaal kunnen manipuleren om de resultaten te verbeteren. Hier is veel te winnen en te verliezen, dus wel degelijk een belangrijk aspect in de digitale fotografie.

Na de lunch gaan we de natuur in om te leren werken met een model in de buitenlucht, werken met bestaand licht en goed kijken naar schaduwen, ook het bijlichten door middel van flits wordt behandeld. Een alternatief is (als het weer het toelaat) om tegen bijbetaling een ballonvaart te maken en vanuit daar beelden van het landschap te maken.

Hierna gaan we de beelden bekijken en bewerken om vervolgens om 18:00 uur afscheid van elkaar te nemen.

Eenmaal thuis zullen alle deelnemers een digitaal document ontvangen waarop alles wat in de workshop gepasseerd is, nog eens op overzichtelijke wijze op een rijtje is gezet. Een handig naslagwerk, dat nog eens op het gemak geraadpleegd kan worden. Ook wordt hier geschetst hoe u uw fotografie nog meer kunt verfijnen en worden de mogelijkheden van vervolgworkshops onder de aandacht gebracht.

Maar het is ook mogelijk om online verder begeleid te worden of één keer per maand aan te sluiten bij de 'fotografie klas'. Dit zijn avonden waar u met gelijkgestemden en mensen die op hetzelfde niveau acteren als uzelf van gedachten kunt wisselen. Ook hier zullen opdrachten uitgevoerd worden en achteraf besproken onderling.


Begeleiding


Huibert van der Meer is een zeer ervaren professioneel fotograaf. Met zijn vele
opdrachtgevers is hij inmiddels een wel bekende persoon in de fotografie-wereld.

Prijzen

Deze training kost u 450,00 euro per weekend inclusief overnachtingen,
ontbijt en lunch. De groep mag maximaal uit 8 personen bestaan, dus vol = vol.
De trainingsdata worden in overleg met de cursisten besproken.
Het minimaal aantal personen voor de training is 5.

Kijkt u op de site van Huibert van der Meer op www.huibertvandermeer.nl en op de
site van Hoeve Espewey op www.espewey.be voor een indruk van de omgeving.

U kunt altijd contact opnemen metHuibert op nummer (31) 0651514604,
of met de hoeve Espewey op nummer 0032-87788997.
Per email kan ook via huibertvandermeer@wanadoo.nl of info@espewey.be.

Wij hopen u te mogen begroeten op deze unieke locatie.