Breakfast

Wellicht nog niet bij
het grote publiek bekend,
maar Hoeve Espewey biedt
u de mogelijkheid
tot het bijboeken van
een echt 'Verwen-ontbijt'!

 

De hoeve
Hoeve Espewey is een bijna 2 eeuwen oude boerderij in het Belgische deel van het Drielandengebied, zeer mooi en landelijk gelegen, met schitterend uitzicht op het Drielandenpunt en het Geuldal. De bestemming van de hoeve is vanaf 1996 na een ingrijpende opknapbeurt grotendeels veranderd. Na 150 jaar onderdak te zijn geweest voor een boerenfamilie met hun koeien, paarden, varkens, geiten en kippen, zijn nu de stallen, de schuur en hooizolder omgetoverd tot een aantal prachtige vakantiewoningen. Zoals daar tot uw beschikking staan: een studio voor 2 tot 4 personen, een 4-persoons en een 8-persoons vakantiewoning. Alle woningen zijn heel gezellig en comfortabel ingericht en worden met zorg onderhouden.Overigens zijn van de voormalige bewoners van de boerderij wel de kippen en de paarden overgebleven die de sfeer van voorheen nog levendig houden. Buiten vindt u eveneens een zee van ruimte, met een zandbak en een schommel voor de kleinsten, voldoende zitjes, terrasjes en zelfs een (met zonne-energie) verwarmd buitenzwembad (4 x 8 x 1,20 meter) met groot zonneterras, voor de warmere maanden. In een ongedwongen sfeer kunt u bij ons van uw vakantie genieten, of die nu een weekend duurt of meerdere weken!Ligging:
Tussen de karakteristieke dorpen Hombourg en Sippenaeken, tussen de snelstromende Geul en Gulp, halverwege een heuvel aan een zeer mooi en rustig dal, temidden van weilanden en bossen.
Vanuit de 4- en de 8-persoons woning heeft u een schitterend uitzicht o. a. op het Drielandenpunt, het Geuldal, België, Nederland en Duitsland. Bij goed zicht ziet u zelfs de Eifel. Vanuit de studio kijkt u uit op een kleiner dal, en het aangrenzende bos.
De omgeving kenmerkt zich door prachtige heuvels, pittoreske dorpjes, sprookjesachtige kastelen en onvergetelijke uitzichten. De hele streek leent er zich uitstekend voor om wandelend (vele wandelroutes direct van de hoeve) of op de fiets (voor de sportievelingen) verkend te worden. Onze hoeve is ook een prima uitgangspunt voor het maken van autotochten in Zuid-Limburg, de Eifel of de Ardennen.
Ook de cultuur- en historie liefhebber komt hier niets tekort, met de steden Maastricht en Aken in de buurt.

Enkele afstandvoorbeelden (circa) en tips :
Drielandenpunt 8 km
Henri-Chapelle 10 km, - Margraten 16 km (Amerikaanse oorlogskerkhoven)
Vaals en Aken (stad van Karel de Grote) 10 en 15 km
Maastricht (zuidelijke flair, zeker doen) en Valkenburg (veel attracties, wel erg toeristisch)
25 km, Tongeren (zondagen antiekmarkt, vestingstadje) 40 km
Spa, Francorchamps (Formule 1) 40 km
Het adembenemende natuurgebied Hautes Fagnes 25 km,
Monschau (het meest pittoreske stadje in de Eifel) 35 km.
Blegny (een echte kolenmijn om te bezoeken) 20 km.
Kerkrade, Landgraaf (Snowworld, we dachten de grootste in-door skipiste van Europa, en Wereldtuinen Mondo Verde, Gaia Park) 20 km.
Remouchamps, met zijn grotten waarin je bootjevaren kan, 45 km.

Ontspanning/ activiteiten:
Er is een enorme tuin met aangrenzende (speel)weide en boomgaard (deels zeer oude hoogstamfruitbomen), een verwarmd buitenzwembad (privébad, te gebruiken van mei tot (soms ver) in october, gebruik is op eigen risico) van 8 x 4 meter met 60 m2 zonneterras, genoeg mogelijkheden om buiten te zitten, te picknicken of te barbecuen. In de zomer worden er teken- en schildercursussen gegeven waarbij op de mooiste lokaties in de omgeving 'gewerkt' wordt. Onder begeleiding kunt u op de boerderij paardrijden (les nemen en bosritten). Dit kan alleen bij tijdige aanmelding. (U kunt in overleg zelfs uw eigen paard meebrengen. Een golfbaan (Mergelhof) vindt u op 4 km afstand.
In de omgeving vindt u talloze attracties en bezienswaardigheden zoals Wereldtuinen Mondo Verde, Gaia Park, Snowworld, Wellnessoases zoals Thermae2000 of de Carolusbrunnen, natuurparken, wildparken, grotten, een echte kolenmijn, oude forten met interessante geschiedenis (zie onze linkpagina voor het bezoeken van diverse websites).
Direct vanaf de hoeve kunt u de mooiste wandel- en fietstochten (neem genoeg versnellingen mee of huur de fiets bij ons) maken. Talrijke terrasjes en restaurants bieden u de lekkerste gerechten. U kunt zelfs vanaf de hoeve een ballonvaart starten! Natuurlijk is een ballonvaart afhankelijk van weer- en windomstandigheden, maar als u dit wilt, neem dan tijdig kontakt op met ons of direkt met Fredair in Vaals.
Ook en zeker de natuurliefhebbers en rustzoekers komen hier vol tot hun recht. De ontspanningsfactor is enorm!


Praktische voorzieningen:
Eigen parkeerplaatsen (1 voor de studio, 1 voor de 4-persoons, 2 voor de 8-persoons woning). Heeft u meer parkeerplaatsen nodig, graag even aanmelden. Een stalling voor fietsen is eveneens aanwezig, mocht u geen zin hebben uw eigen fietsen mee te nemen of zijn uw fietsen ongeschikt kunt u deze ook huren. Ook is accommodatie aanwezig voor de mogelijk mee te brengen rijpaarden (Aparte weide, kosten: 25 € per paard per week, graag zelf schoonhouden en tijdige aanmelding noodzakelijk).

En verder:
Het gehele jaar geopend
Grills en parasols staan ter beschikking
Fietsenverhuur (maximaal 4 fietsen)
Huisdieren uitsluitend na overleg maar maximaal één per woning
Brochures en info over de omgeving bij ons verkrijgbaar, evenals (beperkt) kaartmateriaal
Ayurvedische en voetreflexmassage door Guus Huysdens